Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Med hjerte for de unge som trenger litt ekstra

Navn: Trude Halvorsen, 51 år.

Bor: Janitzhagen. Opprinnelig fra Jeløya.

Parti: Moss Ap

Barn: 3 barn - 21 år, tvillinger på snart 18 år.

Sivil status: I et forhold

Utdannelse/Jobb: Utdanning innen pedagogikk, juss, sosiologi og kriminologi. Jobber som veileder NAV Moss

Beskrive deg selv: Ærlig, temperamentsfull, følsom og engasjert! Ikke redd for å si ifra. Sterk rettferdighetssans

Hobby: Fransk bulldog med navn Newton. Hundeutstillinger. Bader hele året!

Funfacts: Vært med på et YouTube-klipp som har vært sett 1,1 million ganger 😊

Hva er fint med Ekholt/Dilling: Det har skjedd en stor, positiv utvikling etter at jeg bosatte meg på Ekholt i 2005. En omfattende leilighetsutbygging, samt mange nye butikker og virksomheter i området. Det blir bare bedre og bedre. Fint bomiljø, med nærhet til sjøen. Jeg elsker kystlinja og utsikten til fjorden. Og veien ned dit, om der er i bil, på sykkel eller på beina, er så vakker. Det duvende kulturlandskapet forbi Værne kloster er veldig spesielt - nesten som Toscana! (bodd der en periode)!

Hvordan startet det hele med det politiske: Vært engasjert på ulike måter siden ungdomsskolen og vokste opp med en far som var aktivt med Moss Ap i mange år.
Fikk en telefon for en stund tilbake om jeg ville stille på lista for Moss Ap. Det var det sparket som jeg trengte! Man kan ikke sitte hjemme og klage, man må engasjere seg.

Hvorfor politikk?: Har hatt et ønske om å engasjere meg der beslutningene tas. Jeg skal bruke denne anledningen til å få et publikum og bruke mine erfaringer og mitt verdigrunnlag til å påvirke på områder jeg er engasjert i.

Hva engasjerer ekstra? Integrering. Unngå diskriminering av marginaliserte grupper, etnisitet, kjønn etc. Viktigheten av å sette mennesket i sentrum. Det er mennesker som blir viktig for meg i det politiske arbeidet. Særlig barn og unge! Man kan aldri neglisjere og svikte dem! De er nåtiden og fremtiden!

Hva med de eldre?: Jeg er opptatt av pleietrengende i alle aldre. Det virker som om det har skjedd et glipp et sted når det gjelder å ha plass til alle grupper som trenger å få hjelp. Burde vi få tilbake sosial boligbygging slik det var etter krigen? Man bør styre boligbyggingen mye mer enn det har vært gjort i det siste, spesielt med tanke på de med funksjonsnedsettelser, også blant unge. Det er ikke nok boliger for unge og uføre. Det er for få kommunale boliger generelt - og mange av de er for dårlige. Så de unge tvinges til å bo hjemme.

Unge med spesielle behov engasjerer?: Foreldre med funksjonshemmede barn er slitne. De har en mye større oppfølgingsoppgave enn andre. Særlig skolen kommer unna med mye – fordi foreldre orker ikke å si fra. Som pårørende til funksjonshemmede barn kan man fort få merkelappen hysterisk, om at man er brysom og krevende. Jeg vil ha et ordentlig system ved at koordinatorrollen blir hevet både for å ivareta bruker og pårørende. Det er for dårlig oppfølging. Det bør etableres flere små bo-miljøer i bydelene. Moss kommunen må etablere et mye sterkere samarbeid/dialog med frivillige, pårørende og Husbanken, for å ivareta denne gruppen bedre.

Stikkord - ungdom, utdanning og jobbmuligheter: Det er for lite jobbfokus i videregående skole. Mange elever blir skoletrøtte fordi de ikke ser vitsen med all teorien. Yrkesfaga må bli mer styrket. Næringslivet og kommunen bør ta et samfunnsansvar her og skaffe arbeidstreningsplasser. Flere instanser må jobbe sammen for å få det til med unge som strever, skolen klarer det ikke alene. Et spennende prosjekt med navn: «Skrætsj», med noen jobbkonsulenter i NAV, jobber mot frafallet i videregående skole. De tilrettelegger for å få de unge i jobb. Det er en utfordring at få ser den unge, etter at man står med diplom, og er klar som lærling-kandidat. Man er nødt til å tenke jobb tidligere.

Noe som kunne vært bedre på Ekholt/Dilling? Flere kultur- og aktivitetstilbud bør spres i hele kommunen, som til f.eks. til Ekholt og Dilling. Kystlinja i Rygge bør ryddes og rustes opp. Her bør en se på muligheter for samlingssteder med kafeer etc. ã la Alby. For jeg savner et sted å ta en skikkelig kaffe når man er på tur i herregårdslandskapet på denne siden av byen, mens man kan se utover Oslofjorden. Ønsker meg mer aktivitet på Værne Kloster – med den rike historien som er der.

Er det noe du savner på Ekholt/Dilling?: Savner et sted å være sosial på ettermiddagen. Generelt flere møteplasser ute i kulturlandskapet. Både Carlberg Gård og Lilleng i Vingparken har sine festivaler. Så har vi Fuglevik Marina og Gårdsbryggeriet på Ekeby Gård. Men det er potensiale for mye, mye mer!

Hva tenker du om fritidsaktiviteter for de unge?: Ekholt er litt mye fotballfokusert, – har savnet noen flere alternativer. De unge trenger flere steder å henge. Kjempebra og på tide med fritidsklubben på Høyda! Rygge ungdomsskole er et kjempebygg hvor det kunne foregå mer aktivitet på kveldstid og i helgene.

Trafikk, -er det noe som opptar deg?: Infrastrukturen henger ikke helt med i all utbyggingen spesielt på Høyda. Opplever at trafikk som står til tider også her vi bor. Vi ser jo at trafikken bare øker og øker. Noe må skje med kollektivtilbudet. River meg i håret over at bussen går så sjelden her på Ekholt og Dilling. Spesielt bør ungdommer i mye større grad kunne forflytte seg selv ved hjelp av kollektivtransport. Gang og sykkelstier i hele strekk må prioriteres.

Hva tenker du om ny riksvei 19?: Mest mulig i tunnel! Ser ikke for meg at fergetrafikken skal fortsatt gå gjennom byen. Og heller ikke gjennom her på Høyda – det bare flytter problemet!

Har du et godt forslag for til slutt?: Vi må få på plass mange flere benker i uteområdet! Lokke folk ut. Det er mye god folkehelse i det.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn