Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

-Vil ikke bruke 1 krone på kulturhus før det skinner av eldreomsorgen!

Navn: Niklas Memic-Eriksen (29 år)

Bor: Siden han var 15 år bodde han både i Janitzhagen og Vesthellinga på Ekholt. Nå i Beiteveien. Har også bodd i «gamle Moss».

Parti: Moss Fremskrittsparti. Andreplass på valglista for Moss Frp. Sitter i dag for utvalgene helse- og mestring + KAI (kultur, aktivitet og inkludering). Ordførerkandidat for fylket.

Sivil status: Giftet seg 30. april med Janetta, som han har vært sammen med i 10 år.

Barn: Ingen. Men en hundevalp - som krever sitt!

Jobb: Salgsleder i Gjensidige Forsikring i Fredrikstad, og jobbet der i 7år.

Hobby: Kick-boksing. Idretten gir meg god balanse og disiplin, som er god å ha i politikken.

Hva er så fint med Ekholt: Ligger sentralt og har nærhet til alt, det er stille og rolig her. Trygt og godt sted å bo. Masse natur og friluftsliv rett ved. For ikke å snakke om alle butikkene på Høyda og Rygge Storsenter. Så er det mange engasjerte mennesker her. Moss i stort er potensielt en turistmagnet! Ekholt og Dilling er en viktig del av dette med bl.a. sin fjord- og strandlinje!

Tips til nyinnflyttede i området: Området må erfares – så fint er det! Selv ville jeg tatt med vennegjengen på Festestranda en vakker sommerdag eller tatt et besøk på den lokale Rompub’en!

Hvordan startet det hele med det politiske?: Var med i Elevrådet på Ekholt ungdomsskole, og engasjerte meg i den dårlige bygge-standarden på bygget. Siden ble det mange skoleprosesser. Jeg fant ut at det var gøy å stå i stormen, være med der det skjedde. Og hadde et indre behov å gjøre noe med sakene, ikke bare prate om de.

Hinder underveis: Jeg fikk en kreftdiagnose når jeg var 25. Det var tøft. Jeg er fortsatt ikke erklært helt frisk, men krysser fingrene. Men i denne prosessen har jeg virkelig erfart hvor viktig et oppegående helsevesen er – og hvor stor betydning det er med f.eks. dyktige sykepleiere. Helseutfordringen har ført til at Niklas setter mer pris på det nære, har ikke så dårlig tid til å stoppe opp og ta seg tid til f.eks. mennesker.

Du som politiker: Meldte meg inn tidlig i Frp. Skoledebattene var gøy og tente en ekstra gnist i meg til å engasjere seg mer. Har en grunnleggende tanke på at folk skal få bestemme selv. De det påvirker i en sak tar som regel de beste beslutningene! Jeg har en sterk rettferdighetssans.

Hva brenner du mest for: Jeg brenner mest for saker som angår de unge og de eldre, og ikke minst helsesaker. Nei til dobbeltrom på sykehjem, for å ta et eksempel.

Var ting bedre før? Jeg var politiker i Rygge kommune før sammenslåingen, der var debattene og det politiske miljøet mye mer smidig enn det er i dag. I dag er debattene hardere, og frontene steilere.

Hvilke Ekholt og Dillingsaker brenner du og ditt parti for:
• Først og fremst må vi sørge for at Riksvei 19 aldri blir etablert over Høyda og Ekholt.
• Så støtter vi velforeningen 100% på at det ikke må etableres «robuste boliger» som nærmeste nabo til Ekholt sykehjem.
• Det er videre alt for lite Ryggesaker i Moss kommune. Frp har fått mange fra gamle Rygge høyt oppe på listene – håper dette kan bidra i riktig retning for neste periode.

Renseanlegg på Fuglevik?: En kjempevanskelig sak som jeg ikke har satt meg inn i. Men jeg kan ikke være med på at en utvidelse av anlegget på noen måte får ødelegge den natur og det vernet landskap som er i herregårdslandskapet i Rygge.

Tryggere skoleveier: Kjempeviktig.

Biltrafikk generelt i velområdet: Områdene skal ikke bli en avlaster for at det tetner seg til langs Varnaveien og Ryggeveien etc. Det må satses solid med penger for å bygge ut hovedveinettet.

Fortetning og bygging av eneboliger i Dilling, for å styrke lokalmiljøet og sikre dagens nærskole på Vang: Selvfølgelig. Vi ønsker at alle tettsteder blir sett og hørt, uavhengig av beliggenhet og gamle kommunegrenser. Det skal være fortsatt lov å bo i enebolig på Ekholt og Dilling. Kommunen kan ikke kun ensidig satse på fortetning med leiligheter. Alle ønsker ikke å bo slik. Og vår kommune er fortsatt delvis en landkommune.

Seniorboliger, omsorgsboliger og flere demensplasser ved Ekholt sykehjem: Ja, så absolutt. Der er det mulig å bygge. Vi i Frp vil ikke bruke 1 krone på kulturhus før det skinner av eldreomsorgen!

Bør velforeninger høres på: Ja naturligvis. Det er de som står nærmest folket, våre velgere. Den jobben dere gjør er helt fantastisk. Men jeg kunne tenkt meg dette videreutviklet til et bydelsråd, slik at politikerne kan få gode råd fra innbyggerne. Jeg synes det er for stor avstand mellom folket og kommunen.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn