Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

I valglokalet finner du stemmesedlene til hvert parti. Hver seddel er ferdig trykket med en lang liste med navn. Dette er politikerne som stiller til valg for de ulike partiene.

Partienes lister fungerer som en køordning for politikere. Hvis for eksempel Venstre får én representant inn i bystyret, går plassen til personen som står øverst på listen. Plass nummer to går til nummer to på listen, osv. Men det er før du kommer inn i bildet!

Under kommunevalget kan du nemlig overkjøre de ferdigtrykkede listene. Ved å sette et kryss i ruten ved navnet til politikerne du liker best, gir du dem en ekstra stemme. Dette kalles kumulering, eller personstemmer. Det bidrar til at kandidater som står langt nede på listene, kan få plass i kommunestyret eller bystyret likevel.

Navnene som er skrevet i fet skrift på listene, er allerede sikret ekstra personstemmer hver gang partiet får en stemme.

Men hvorfor ikke sette et kryss ved navnene til de som kommer fra Ekholt og Dilling, eller de som ønsker å satse ekstra på våre områder?

(Kilde:Aftenposten)

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn