Sats på ungdommen!
Navn: Finn A. Jensen
Bor: Kallumlia, Ekholt Flyttet hit 2005 (kona kommer fra Rygge/Baug). Vokst opp både i Bergen, Bærum og Svolvær.
Parti: Krf. Står nå som nr. 2 på lista etter å hatt to års pause som leder i Krf Moss/Rygge i mange år.
Sivil status: Gift, 56 år.
Barn: 4 barn. (21, 24, 29 og 30 år)
Jobb: Avdelingsdirektør i Kommunal- og distriktsdepartementet.
Funfakts og hobby: Habil hjemmesnekker – gjør alt unntatt rørlegger og elektrisitet! Spiller trompet og synger – gjerne i kirkesammenheng. Trener.
Egenskaper: Åpen, ærlig og liker å være direkte.
Hva er så fint med Ekholt:
Trives så godt på Ekholt. Har mye i nærheten. Mange hyggelige folk her.
Du som politiker:
Har vært med i politikken siden 2007.
Drivkraft: - Jeg blir engasjert av folk og utfordringer. Har blikk for muligheter og talenter. Helse-og oppvekst ligger nærmest.
Saker som jeg ser tilbake med glede er da vi fikk startet foreldreskole for 1. og 8. klasseforeldre. Og ikke minst Fontenehuset, som er et viktig tilbud for de som ikke er i jobb per nå.
Utviklingspotensialer for Ekholt/Dilling:
Det finnes en historikk fra industri i gamle Moss og bønder fra Rygge. Vi her rundt Varanaveien faller litt i ingenmannsland. De fra f.eks. Larkollen og Jeløya virker å ha sterkere identitet fra stedet de bor enn her. Savner mer nabofelleskap litt sånn som det var i Lofoten! Vi trenger flere møtesteder på Høyda og omegn–barer, kirker, cafeer, kulturelle tilbud .
Høyda er et område som er i et veldig i utvikling. Mye bygges, men mye grått og kjedelig. Det bør etableres flere kulturtilbud på denne siden av byen. Det kan gjøres mye med trafikken og arkitekturen i dette området. Det er mye fokus på sentrum og 80% av investeringer går til gamle Moss. Det bør satses mere i våre områder nå.
Det er viktig at folk fra Ekholt og Dilling engasjerer seg – for å fremme disse områdene også.
Ekholt trenger mer variasjon i fritidstilbudet for ungdom– og det er her et utvidet tilbud på lokalskolene kommer inn. Her mener jeg det bør brukes mer penger! Bygge opp kulturskolen rundt og integrert i skolene. Alt fra kor, rockeband, korps, mekkegarasjer osv bør bli en del av skolehverdagen, slik at vi får et attraktivt tilbud for flere enn de som er fotballinteressert. De unge skal forbinde skolen med mer enn kun prestasjonskrav. -Jeg brenner også for hvordan norsk skole lagt opp. Mindre teori og mere praktisk arbeid, hvor elevene får brukt ferdigheter og sanser og beholde motivasjonen inn mot videregående. Det er ikke bra å tenke på at en 6 års gammel gutt som må sitte stille i så mange timer i løpet av en skoledag!
En annen hjertesak er at ungdommer skal få flere muligheter for sommerjobb. Mitt mål er at alle 15-18 åringer som ønsker det skal få en sommerjobb-mulighet i kommunen i løpet av ungdomsårene. Tenk så mye de kan lære av å søke, lage CV, stille til jobbintervju osv.? Generasjon M er et godt eksempel på et viktig jobbtilbud for ungdom her i Moss
Ang. fritidsklubb i området så er det viktig å få ungdommene delaktig i prosessen. Klubben må være godt drevet – ellers kan det virke mot sin hensikt. Ha en slik ungdomsklubb i forbindelse med Rygge ungdomsskole? Her har de allerede mange fasiliteter som ikke blir godt nok utnytta.
Det er viktig å få et mer variert tilbud til eldre. Her er Moss dårlig. Bekjempe ensomhet. Man bør etablere type Rygge seniorbo i alle lokale sentra i kommunen. Kanskje bygge ut i randsonen ved Kallumjordet? Generelt så må kommunen finne tomter til dette, men ellers bærer dette seg selv.
Er for å plassere robuste boliger ved Tverrveien. Vi har alle noen i familien eller noen vi kjenner som sliter. Min kjennskap til denne brukergruppen er at det er så viktig å vise de imøtekommende. Look to Halmstad.
Renseanlegg Fuglevik - her bør man utrede alternativer før man lander i saken.
Noen saker til slutt?: Kommunen drifter billig på de aller fleste områder, men jeg tror vi kan bli bedre på innovasjon, dvs å forbedre tjenestene. Lederne må være nær der tjenestene leveres.
Det er utfordrende å bygge en felles kultur mellom gamle Rygge og Moss, som politiker ønsker jeg å være nysgjerrig. Så må politikken vi ønsker å gjennomføre være kunnskapsbasert, dvs. vi må innhente erfaringer fra andre, og se om det er gjort analyserevalueringer på tiltak vi ønsker gjennomført