Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Ønsker at våre barn og barnebarn skal ha en fremtid i dette område.

Navn: Florian Sperr

Bor: Oakhill, Fuglevik. Kom til Rygge 2011. Opprinnelig fra Tyskland (norsk mor og tysk far).

Parti: MDG, Miljøpartiet De Grønne - engasjert i styret, men står ikke på valglisten.

Sivil status: Gift. Kona er fra Rygge.

Barn: et barn på 13 og et bonusbarn på 16 år

Jobb: Lektor for tysk og samfunnskunnskap på Kirkeparken videregående skole. Er engasjert i elevutveksling til Tyskland.

Hobby: Jobbe i hagen, og ta vare på insektene

Egenskaper: Tålmodig, samfunnsengasjert, meningssterk og kunnskapsrik.

Hva er så fint med Dilling? Det er så fint vær her, i forhold til mye regn på Vestlandet, hvor vi bodde før vi flyttet hit! Landskapet er fantastisk! Turmuligheter ved både å gå og sykle. Flott å se bondelandet - hvordan det utvikler seg fra at bøndene sår til de høster inn. Og så er jo fjorden så utrolig herlig!

Carlberg gård er et veldig flott sted, selv om det akkurat nå lider med jernbaneutbyggingen. Det er som en magnet! Her er det ulike markeder og arrangementer. Ligger så vakkert i naturen. Binder sammen Ekholt og Dilling. I våre områder er det mer plass til hage, med alle de gleder det innebærer.

Hvordan startet det hele med det politiske? Det startet med jernbanesaken for flere år siden. Jeg syntes det var ille at en hel, gammel bydel måtte vike for jernbaneutbyggingen. Å ta vare på natur og kultur er viktig for meg. Jeg er opptatt av at folk skal kunne leve gode liv her i flere generasjoner. At vi tar vare på livsgrunnlaget, og at vi ikke forbruker mer enn naturen kan tåle. Det er også viktig at innbyggerne blir involvert i saker som angår deres nærmiljø.

Du som politiker! Jeg har ambisjoner om at MDG skal få større innflytelse. Jeg kan være med og bidra til det gjennom å sette saker på dagsordenen og jobbe sammen med partigruppa her i Moss. Vi er blokkuavhengig og kan samarbeide med begge de politiske «leirene», avhengig av hvor mye MDG-politikk vi kan få gjennomslag for. Vi trenger ledelse i miljø- og ressurskampen. Hvem tar den i Moss? Her tror jeg MDG er helt sentral.

Hvilke Ekholt- og Dillingsaker brenner du og ditt parti for? 

Renseanlegget på Fuglevik! Vi må ta vare på Oslofjorden, og vi trenger bedre vannrensing. Men jeg er usikker på om konsekvensene av plasseringen er godt nok utredet. Jeg tenker på kvikkleireproblematikken, og på trafikkbelastningen i landskapsvernområdet. Hva med 0-vekst ambisjonene? Vi må løfte blikket for å se på samfunnskostnadene totalt. Hva om det finnes alternativer til Fuglevik som kunne utnyttet ressursene bedre?

Utgraving på Espenes-grunnen i Værlebukta! MDG mener man ikke bør gjøre noen inngrep i innseilingen til Moss. Vi er skeptiske til miljøkonsekvensene, dessuten synes jeg dette er helt håpløs når man vet de negative konsekvenser dette har for Oslofjorden.

Riksvei-19-saken er viktig. Ingen ønsker en løsning med en riksvei i dagen gjennom Ekholt! Jeg mener den valgte jernbanetraseen har vanskeliggjort en god løsning for riksveien.

Så er et godt kollektivtilbud nødvendig for å redusere biltrafikken. Vi som bor i Fuglevik / Årefjorden / Smedhus-området har et svært dårlig busstilbud. Da blir vi avhengig av bil. Småbusser gjennom Carlberg-tunnelen kunne være en løsning, slik det var før i tiden.

Skoleveien er viktig for de som bor i Vang skolekrets. Gang- og sykkelstien er veldig savnet fra Dilling togstasjon og sydover. Det blir bra når den kan ferdigstilles! Den snart nedlagte toglinja fra Moss sentrum til Dilling bør kunne nyttes til sykkelsti. Det vil gi en god vei uten krysningspunkt og svinger, og gjøre sykling til et godt alternativ for flere.

Fortetning og bygging av eneboliger/rekkehus på Dilling? MDG prøver å sette en stopper for at matjord og skog blir tatt til utbygningen. Vi kan ikke tillate oss å spise opp mer grønne områder, da vi ødelegger arven vi skal gi videre til barna våre. Vi ønsker at utbygging skal skje i etablerte områder, i tilknytning til kollektivtransport. Det er samtidig viktig med gode bokvaliteter. Å gjenbruke eldre bygg er også en god ide, fremtidens utbygging i Moss skal ikke beslaglegge ny natur.

Hva med seniorboliger, omsorgsboliger og flere demensplasser ved Ekholt sykehjem og andre steder i vårt velområde? I stedet for å bygge nye eldreboliger på Kallumjordet, kunne en se på bruk av eksisterende bygningsmasse, som f.eks. Løvstad. Mulig kan parkeringsflatene rundt Ekholt sykehjem bygges ut, og parkering legges under bygget. Da vil eneboliger frigjøres til barnefamilier, og de eldre få være i et fellesskap.

Andre ting du har på hjertet? Tenk å få til et samarbeid mellom bøndene og skoler / barnehager – under høsting? Slik kunne barn oppleve et nærere forhold til hvor maten vår kommer fra. Dessuten var Høyda det «styggeste» området, da jeg kom til Moss. Det har kommet seg litt, men savner fortsatt grønne møteplasser og parker der. Det er alt for mange asfalterte flater i området.

Rygge vs. Moss? Jeg tror at en del Rygge-folk er litt skuffet over å ikke bli sett og hørt etter kommunesammenslåingen, tenker da på snøbrøyting, 17. mai feiring, togparkering på Gon, renseanlegget på Fuglevik osv. Alle har krav på å bevare sin egen identitet, tukler man med slikt kan det fort føre til politikerforakt og enda lavere valgdeltagelse!

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn