Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Ny førstekandidat i SV!

Navn: Barham Azadi.

Bor: Kom som 18-åring som kvoteflyktning i 2003 til Norge. (faren var politisk engasjert) Kurder fra Iran. Bodd 2 år i Moss sentrum og 6 år på Ekholt.

Alder: 37 år.

Parti: 1. listekandidat for SV Moss. Leder for Moss flerkulturelt råd. 4.kandidat for Østfold Sv. Styremedlem for Østfold SV, og vara på Stortinget.

Sivil status: Gift.

Barn: 1 barn på 1,5 år.

Jobb: Siviløkonom (Adm. og ledelse) Jobber som seniorrådgiver i Skatte-etaten ved Verket.
Beskrivelse av seg selv: Utadvendt, pliktoppfyllende og tålmodig. (kona litt uenig med siste punkt når jeg er trøtt 😊)

Funfact: Lærte å svømme i en alder av 37 år, altså nå nylig, men jeg var og dykket i Kroatia for flere år siden uten at jeg kunne svømme.

Hva er så fint med Ekholt?: Det var tilfeldig at vi flyttet til Ekholt. Hadde hørt at Ekholt var et barnevennlig område og det er det jo. Liker dessuten at det er landlig og flatt her. Har brukt Nordskogen rett bak oss mye, og så sjøen ved Festestranda mye. Jeg er egentlig ganske urban, mens kona mer vant til natur. Her får vi jo begge deler!

Hva brenner du mest for?: Barnefattigdom i Moss er viktig, samt inkludering i det flerkulturelle Moss. Særlig det at innvandrerungdommene skal føle seg inkludert. Jeg har erfaringen med å komme til et nytt land, og det å måtte forlate gode venner og relasjoner i hjemlandet. Jeg har også kjent på følelsen ved å havne mellom to kulturer. Jeg er norsk, men jeg har også en identitet som kurder. Derfor er også økt valgdeltagelse for innvandrere en viktig sak for meg. 20% av innbyggerne i Moss har nå innvandrerbakgrunn.

Hvilke Ekholt og Dillingsaker brenner du og ditt parti for?: Ungdomsklubb på Høyda er noe SV kjemper for, dette i et samarbeid med medvirkningsrådet for ungdom. Videre er innbyggerinvolvering er viktig!

Biltrafikk generelt i velområdet?: På veinettet ved og rundt Rygge storsenter er det til tider håpløs mye trafikk. På vei fra Ekholt og til barnehagen ved Øreåsen og tilbake er det nesten ikke fremkommelig i rush-trafikken. Merker at det er blitt mye mer trafikktrykk i Ekholtveien på den lille stunden jeg har bodd der. Tror at flere og flere bruker småveiene på Ekholt som avlastningsvei for å slippe å stå i kø.

For å endre vaner må man legge mer til rette, blant annet bør en få til et bedre kollektivtilbud. Det er svært irriterende å måtte bruke så lang tid på å levere barn i barnehagen, hvis man skal bruke buss. Derfor bruker jeg bil. Jeg bruker mye el-sparkesykkel til og fra jobb. Egne sykkelveier vil føre til at det blir mye mindre av og på bilveien, hvis man skal bruke sykkel/el-sparkesykkel.

Seniorboliger, omsorgsboliger og flere demensplasser ved Ekholt sykehjem?: Ønsker å ha tilstrekkelig med sykehjemsplasser. Jobbe for heltidsstillinger – istedenfor mange forskjellige innom. Man ser på eldre som en kostnad i Norge. Men med kurdiske øyne ser jeg de eldre som en ressurs. Det er viktig å kartlegge ensomhet og psykisk helse. Ha en konkret plan for å ha møteplasser. Ha variert aktivitet. Ledelsen ved helse bør tilstrebe større kontakt med de pårørende.

Det er viktig at man kan bli gammel på samme område som man har bodd i mange år. Har du bodd på Ekholt/Dilling i lang tid- har du gjerne et stort ønske om å bli gammel her og.
Handler om identitet. SV vil tilstrebe at det er nok sykehjemsplasser. Kan nedlagte Løvstad på Dilling var et egnet sted for eldre-bo av noe slag?

Rusavhengige har også krav på et verdig liv. Vi skal ha en kommune for alle. Arbeidet mot stigmatisering og marginalisering av rusavhengige må styrkes, og de må sikres trygge bolig med trygg oppfølging og nødvendig bemanning. Jeg støtter derfor i likhet med flertallet i kommunestyret og i tråd med kommunedirektøren sitt forslag, at disse robuste boligene legges i Tverrveien.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn