Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Vedtekter for Ekholt og Dilling velforening

revidert ved årsmøte 30.3.2022
For velforeninger med frivillig medlemskap

Foreningens navn: Ekholt og Dilling velforening
Stiftet: 31.8.2020
1. Formål
Ekholt vel er en partipolitisk nøytral forening som har til formål er å ivareta medlemmenes og velområdets felles interesser.
Velforeningen skal i sitt arbeid bidra til en balansert utvikling ved å arbeide for gode oppvekst vilkår og bomiljøer og bidra til at det tas natur- og miljøhensyn i utviklingen av området.
Vellet tar opp, samordner og gjennomfører tiltak til beste for beboerne og velområdet.
Velforeningen representerer befolkningen i sitt område overfor kommunen og andre offentlige instanser. Foreningen skal ivareta velområdets interesser som et hørings- og samarbeidsorgan overfor andre instanser og er befolkningens talerør utad i saker som vedrører områdets og befolkningens interesser.
Velforeningen skal opprettholde en jevnlig kontakt med kommunale organer og holde seg orientert om de planer som foreligger for området på kort og på lang sikt.
Vellet skal arbeide for et godt forhold til andre foreninger og organisasjoner i distriktet og samarbeide med disse om saker av felles interesse.

2. Velområdets avgrensning

Vi følger skolekretsen for Ekholt og Vang barneskole
Beskrivelse av avgrensningen:
Mot nord: Varnaveien
Mot vest: Feste
Mot syd: Vang/Fuglevik
Mot øst: Ryggeveien

3. Juridisk person
Velforeningen er en selveiende og frittstående juridisk person med upersonlig og begrenset ansvar for gjeld.


4. Medlemskap og stemmerett
Alle beboere innen velområdet kan være medlemmer av vellet. Medlemskapet omfatter husstanden.
På medlemsmøter og årsmøter har alle tilstedeværende medlemmer stemmerett. Det kan ikke stemmes ved fullmakt.
Det er ikke medlemskontingent, men vi oppfordrer til å gi frivillige gaver.
Leietakere i separat boenhet kan være medlemmer.

5. Regnskaper og regnskapsår
Vellets regnskapsår skal følge kalenderåret. Revidert regnskap skal legges fram for medlemmene hvert år. Regnskap føres i dag av kasserer basert på bankutskrifter, godkjennes av styret og vedtas av Årsmøtet.

6 Årsmøter
Vellets høyeste myndighet er årsmøtet. Ordinært årsmøte skal holdes hvert år innen utløpet av 1. kvartal og bekjentgjøres senest 4 uker før møtet. Innkalling til årsmøtet sendes alle medlemmer senest 14 dager før møtet sammen med dagsorden, styrets beretning og årsregnskap for siste kalenderår, samt innkomne forslag.
Saker som medlemmene ønsker behandlet på årsmøtet, må være styret i hende senest 2 uker før årsmøtet.
Årsmøtet ledes av vellets leder eller en møteleder valgt av årsmøtet.
Årsmøtet skal behandle følgende saker:
1. Godkjenning av innkalling og dagsorden
2. Valg av møteleder
3. Styrets beretning
4. Årsregnskap
5. Innkomne forslag
6. Valg av
a. Leder
b. Styremedlemmer
c. Varamedlemmer
Leder og styrets medlemmer velges for 2 år ad gangen, men slik at halvparten av styret er på valg hvert år. Gjenvalg kan finne sted.
Et lovlig innkalt årsmøte er beslutningsdyktig uansett antall fremmøtte. Alle vedtak fattes med simpelt flertall, såfremt ikke annet er bestemt. Styrets medlemmer har stemmerett i alle saker unntatt behandling av årsberetning og regnskap. Avstemming skal skje skriftlig når det er mer enn 1 kandidat til et verv eller når en representant på årsmøtet krever det. Det skal føres protokoll over årsmøtets forhandlinger.
Regnskap føres i dag av kasserer basert på bankutskrifter, godkjennes av styret og vedtas av Årsmøtet. Hvis velforeningen fremover får inn store beløp - bør krav om revisorberetning i vedtektene tas til ny behandling. Det samme om budsjett.

7. Ekstraordinært årsmøte
Ekstraordinært årsmøte holdes når styret eller minst 10% av medlemmene skriftlig forlanger dette. Innkallingen må skje på samme måte som for ordinære årsmøter og innkallingen må angi de saker som ønskes behandlet. Et ekstraordinært årsmøte kan bare behandle de saker som er nevnt innkallingen.
1. Styret
Styret skal bestå av
- Leder
- Nestleder
- Sekretær
- Kasserer
- 1 -2 styremedlemmer
- 1-2 varamedlemmer
Styret konstituerer seg selv.
Styret forestår den løpende drift og ledelse av vellet på grunnlag av vellets vedtekter og beslutninger fattet av årsmøtet.
Styret er beslutningsdyktig når leder eller nestleder, samt minst 1 av de øvrige styremedlemmer eller varamedlemmer er til stede. Alle avgjørelser treffes med simpelt flertall. Ved stemmelikhet er leders /nestleders stemme avgjørende.
Leder innkaller til styremøte. Styret kan også innkalles av tre styremedlemmer i fellesskap. Alle styrets medlemmer skal i tilfelle være varslet om dette. Saksdokumenter skal så langt det er mulig være utsendt på forhånd. Styret fører protokoll over sine forhandlinger.
Vellet forpliktes av leder eller ved dennes forfall av nestleder sammen med et av de øvrige medlemmer av styret. Alle utbetalinger skal være anvist av leder eller ved dennes forfall av nestleder sammen med et av de øvrige medlemmer av styret.
Styret kan ikke oppta lån eller inngå avtaler med større økonomisk forpliktelse for vellet uten etter vedtak på årsmøtet.
Styret oppnevner dessuten de utvalg eller komiteer som det er behov for. Leder i slike komiteer bør være medlem av styret. Unntatt herfra er valgkomiteen.

8. Medlemsmøter
Styret arrangerer medlemsmøter når det foreligger saker som befolkningen bør orienteres om, når styret finner det ønskelig å drøfte en sak i et videre forum og høre medlemmenes synspunkter eller når det uttrykkes ønske om slike møter fra kommunen.
Eventuelle avstemminger på slike møter er veiledende for styret ved den videre behandling av saken.

9. Samarbeid
Vellet bør arbeide for et godt forhold til andre foreninger og organisasjoner i distriktet og bør ha et nært samarbeide med disse. Om nødvendig koordinerer vellet slik virksomhet.
Vellet må opprettholde en jevnlig kontakt med kommunale organer og delta på de orienterings- og informasjonsmøter som blir holdt for å bli kjent med de planer som foreligger for området på kort og på lang sikt.
Vellet bør stå i nær kontakt med nabovellene og samarbeide med disse om saker av felles interesse.

10. Vedtektsendringer
Vedtektsendringer kan bare vedtas av årsmøtet. Forslagene må være innkommet til styret innen 2 måneder for årsmøtet og kunngjøres sammen med innkalling til dette.
Vedtektsendringer kan bare avgjøres med 2/3 flertall når minst 10% av medlemmene er til stede. Er årsmøtet ikke beslutningsdyktig etter denne bestemmelse, skal styret kalle inn til ekstraordinært årsmøte med 14 dagers varsel. Dette årsmøtet er beslutningsdyktig uansett antall fremmøtte.

11. Oppløsning
Forslag om oppløsning av vellet må behandles på årsmøtet og krever minst 2/3 flertall med minst 25% av medlemmene til stede.
Disponering av vellets midler og eiendeler bestemmes med simpelt flertall på det andre årsmøtet og skal anvendes til tiltak til beste for velområdet.
Ingen medlemmer har krav på foreningens midler eller andel av disse
Dersom intet bestemmes på nevnte årsmøte overlates midlene og eiendelene til Moss kommune som kan disponere disse til formål til beste for vedkommende velområde.
Vellets arkiver skal overlates kommunens bibliotek for oppbevaring.

12.Ikrafttreden
Disse vedtekter er fastsatt på stiftelsesmøte 31.8.2020, ble så revidert på noen punkter på årsmøtet 30.3.2022 - og trer i kraft fra samme dato.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn